SAÜ Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulunun

SAÜ Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı -Yıldız Holding Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Sözen: -Sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının çok önemli payı var -Hendek Belediye Başkanı İnci:


SAKARYA (A.A) - Hendek ilçesinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sabri Ülker Meslek Yüksekokulunun (MYO) temeli atıldı.
     MYOnun temel atma töreninde konuşan Yıldız Holding Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, sanayinin gelişiminin ancak çalışanların eğitim seviyesinin yükselmesi ile mümkün olacağına işaret etti.
     Sözen, Bu nedenle sanayinin gelişiminde meslek yüksekokullarının çok önemli payı var çünkü sermayeyi bulsanız bile, nitelikli çalışana sahip değilseniz, istediğiniz sonucu alamazsınız, ilerleyemezsiniz, dünya ile rekabet edemezsiniz diye konuştu.
     Projenin çok hızlı şekilde ilerlediğini kaydeden Sözen, merhum Sabri Ülkerin eğitime her zaman büyük destek verdiğini, sağlığında öğrencilere sağladığı bireysel bursların yanı sıra pek çok eğitim öğretim biriminin devlete kazandırılmasına da ön ayak olduğunu bildirdi.
     Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise meslek yüksekokulunda 2 bin 163 öğrenciye eğitim verileceğini söyledi.
     Okulun yapılmasında Ülker Grubunun çok büyük desteği bulunduğunu belirten İnci, şöyle konuştu:
     Ülker Grubu okulumuzun 3 milyon lirasını karşılayacak. Okulun yapılmasında eğitime çok büyük hizmetleri olan Sabri Ülkerin adını okula vermek istedik. Talebimiz olumlu karşılandı. Okulumuzun sanayide olması hem gençlerimiz hem de sanayicilerimiz için büyük önem arz ediyor. Bir ülke büyüyecekse nitelikli iş gücüyle büyür. Bu nitelikli iş gücü ise üniversiteler ve sanayinin birlikte uyum içerisinde AR-GEye verdikleri destekle mümkündür.
     Hendek Organize Sanayi Bölgesi girişindeki 17 bin 100 metrekarelik alanda yapılacak olan meslek yüksekokulunun yeni kampüsündeki 5 bloğun her biri 3er katlı olup, 15 bin 339 metrekarelik kapalı alana sahip olacak.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜ Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulunun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER