Şefika Kutluer Festivali başlıyor

Şefika Kutluer Festivali başlıyor -Festivalin ilk konserinde Sihirli Flüt Kutluer, Kosova Filarmoni Orkestrası ile sahne alacak


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali yarın başlıyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin ilk konseri yarın MEB Şura Salonunda saat 20.00de başlayacak.
     Konserin ilk gününde Sihirli Flüt Kutluere, Kosova Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Baki Jasharinin orkestra şefliğini yapacağı başlangıç konseri Hazreti Mevlananın Doğum Günü Anısına sanatseverlerle buluşacak.
     Türkiyenin Doğu ile Batı arasında köprü olma özelliğinin yansıtılacağı festivalde Doğu Batı ile Buluşuyor ana teması işlenecek. Festivalde, Kore Milli Orkestrası, Meksika Gitar Üçlüsü, Jiangsu Çin Geleneksel Kadınlar Orkestrası, Litvanya Filarmoni Oda Orkestrası, Kazakistan Oda Orkestrası, Karadağ Senfoni Orkestrası, Selanik Festival Orkestrası ünlü sanatçıya eşlik edecek.
     Festivale Meksikadan katılacak Cana Dulce y Cana Brava ve dünyaca ünlü piyano sanatçısı Kerem Görsev ile birlikte bir resital verecek olan Şefika Kutluer ayrıca ünlü kemancı Tedi Papavrami ile de sahne alacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği uluslararası festival, MEB Şura Salonunda gerçekleşecek 10 konserin ardından 19 Ekim Cuma günü Selanik Festival Orkestrasının Kutluere eşlik edeceği konserle son bulacak.
     Muhabir: Meltem Uzun
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Şefika Kutluer Festivali başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER