Sektörde liderliğe yürüdü

Sektörde liderliğe yürüdü -Ankara Ostimde radyatör hortumu imalatı yapan bir firmada işe başlayan Musa Demirci, sektördeki sıkıntıyı görerek krizi fırsata çevirdi


ANKARA (A.A) - Ankara Ostimde radyatör hortumu imalatı yapan bir firmada işe başlayan ve sektördeki sıkıntıyı görüp fırsata çeviren iş adamı Musa Demirci, elde ettiği başarının sırrının iyi analiz yapmaktan geçtiğini söyledi.
     Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul yıllarında Kızılayda simit satarak harçlığını çıkardığını ifade etti. Küçük yaşta ticarete atılmasının fırsatları değerlendirme kabiliyeti kazanmasına imkan sağladığını aktaran Demirci, çırak olarak çalıştığı işletmeye gelenlerin küçük bir hortumu bulabilmek için kapı kapı dolaştığını, yurtdışından gelen parçalarda uzun süre beklenildiğini gördüğünü belirtti.
     Ticaret hayatına lise yıllarında başladığını ardından Ostimdeki işine girdiğini ve kısa süre sonra evlendiğini anlatan Demirci, Düğünde hediye edilen takıları satarak ustam ile 2000 yılında bir hanın içerisinde 24 metrekarelik hortum satışı yapan bir mağaza açtık. O yıllarda Ankarada ve Türkiyede aradığın bir hortumu bulamıyordun veya bulunsa da çok sıkıntı çekiliyordu dedi.
     Kendilerinin hortum marketi açana kadar tüm iş kollarının sadece kendi alanlarında faaliyet gösterdiğini vurgulayan Demirci, sektördeki sıkıntıyı yaşayarak gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
     Herkes sadece işiyle ilgili hortum ve hortum ekipmanlarını satıyordu ve basit bir hortumu bulabilmek için günlerce hatta aylarca aramak gerekiyordu. Birçok iş makinesinin hortumu bulunmuyordu. Sektörde sadece Ankarada değil, Türkiyede bir ilki yaparak 2001 yılında hortum marketi kurdum ve tek başıma sektörde yürümeye başladım. Artan talep ve iş hacmiyle 2003 yılında daha büyük bir dükkana geçmek zorunda kaldım. Firmamızda hortum ve hortum ekipmanları üzerine tüm çeşit ve markalar bulunmaktadır. Şu anda Ostimde, Ankarada ve Türkiyede hortum denildiğinde ilk akla gelen firmayız.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sektörde liderliğe yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER