Kano

Kano -Köyceğizde düzenlenen Bahar Kupası Durgunsu Yarışlarına 16 kulüpten 95 sporcu katıldı


MUĞLA (A.A) - Türkiye Kano Federasyonu tarafından Köyceğizde düzenlenen Bahar Kupası Durgunsu Kano Yarışları tamamlandı.
     Köyceğiz Su Sporları Merkezinde, büyük, genç, yıldız ve minik kategorilerinde, erkekler ile bayanlarda bin ve 500 metre mesafelerde yapılan yarışlarda 16 kulüpten 95 sporcu yarıştı.
     Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlarda aynı zamanda milli takım aday kadrosunun seçmelerinin de yapıldığını söyledi.
     Durgunsu kanosunda sezonun ikinci faaliyetinin Köyceğizde yapıldığını belirten Sani, "Milli takım kamplarımız bu yarışmaların sonunda devam edecek. Akdeniz Oyunları ve daha sonra yapılacak Dünya ve Avrupa Şampiyonası ile yarışlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
     Federasyonun hızlı gelişimini sürdürdüğünü dile getiren Sani, şöyle devam etti:
     "Yarışlar sonucunda A ve B milli takımlarını oluşturuyoruz. A Milli Takımı sporcuları öncelikle Akdeniz Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası gibi müsabakalarda yarışacak. B Milli Takımda yer alacak sporcular ise uluslararası yarışmalara katılacak. B Milli Takımda performansları yüksek olan sporcuların aynı zamanda A Milli Takımda yer almaları mümkün."
     Sani, Köyceğizdeki yarışlar sonucunda belirlenecek sporcuların önümüzdeki günlerde Fransada yapılacak Uluslararası Boulogne Yarışlarına katılacağını, bu yarışmanın Akdeniz Oyunları için hazırlık niteliğinde olduğunu dile getirdi.
     Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ise ilçelerinin kültür ve turizmin yanı sıra spor dallarında da ön plana çıktığını belirterek, kano yarışlarının 3 yıldır Köyceğizde gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Yarışlarda 7 birincilik elde eden Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü birinci, 3 birincilik, 6 ikincilik ile Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü ikinci, 3 birincilik 2 ikincilik kazanan Şişecam Çayırova Spor Kulübü ise üçüncü oldu.
     Dereceye giren sporculara ödüllerini, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, daire müdürleri ve Kano Federasyonu temsilcileri verdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER