Sepetler, Üzümlülü kadınların ellerinde şekilleniyor

Sepetler, Üzümlülü kadınların ellerinde şekilleniyor -Erzincanın Üzümlü ilçesinde kadınlara yönelik açılan Geleneksel Sepet Örme Kursu ile sepetçiliğin yeniden canlandırılması amaçlanıyor


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanın Üzümlü ilçesinde kadınlara yönelik açılan Geleneksel Sepet Örme Kursu ile sepetçiliğin yeniden canlandırılması amaçlanıyor.
     Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aralık ayında başlayan kurs sayesinde hem ev kadınlarına iş imkanı sunduklarını hem de unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı canlandırmaya çalıştıklarını söyledi.
     Hem sepet örme sanatıyla ilgili Üzümlüde bir farkındalık yaratmak hem de ilçeye özgü meyve ve sebzelerin görsel şekilde sunumu amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirten Sertadım, Doğal sepetlerin tekrardan gün yüzüne çıkarılması ve bu geleneksel sepetle ürünlerin pazarlarda yer alması açısından yeni bir çalışma başlattık. 16 kursiyer yaklaşık 2 ay süren bu kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alacak. Kursiyerler birbirinden güzel, çok farklı sepetler ve seleler ördüler. Kursiyerlerimiz çok memnun kaldı ve bunu bir sektör olarak geliştirmeyi, büyütmeyi hedefliyoruz. Çünkü ülkemizin birçok noktasından bu el ürünlerine, doğal yapım sepetlere çok büyük ilgi var dedi.
     Kurs, Çanakkaleden gelen eğitmenlerce veriliyor. Kursa katılan kadınlar, geleneksel sepet örme sanatını öğrenerek meslek edindiklerini belirtti. Kadınlar, yaptıkları sepetlerin satışıyla da aile bütçesine katkıda bulunacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Yakup Bakar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sepetler, Üzümlülü kadınların ellerinde şekilleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER