Sevgililer Günü hediyesi böbrek oldu

Sevgililer Günü hediyesi böbrek oldu -Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinde diyaliz tedavisi gören Şakir Yürük, eşiniğin bağışladığı böbrekle yeniden hayata tutunacak


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinde 3 yıldır diyaliz tedavisi gören böbrek hastası Şakir Yürükün 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi, eşiniğin bağışladığı böbrek oldu.
     Karsta yaşayan evli ve 4 çocuk babası Yürük, tedavi gördüğü hastanede 33 yıllık eşi Yenice Yürükten yapılacak böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuşacak.
     Hastanede eşini yalnız bırakmayan Yenice Yürük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine nakil için Karstan geldiğini belirterek, yapılan tahlillerin iyi çıktığını, eşine yeniden bir hayat vereceğini söyledi.
     Böbrek bağışının, eşine Sevgililer Gününde anlamlı bir hediye olacağını ifade eden Yürük, Daha önce 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlamıştık. Bu sefer Sevgililer Gününü hastanede geçirdik. Bugün yapılan tahlillerimiz uydu çok şükür, eşime böbreğimi vereceğim. Kısmet bugüneymiş. Çok mutlu oldum, sevinçliyim diye konuştu.
     Her zaman eşinin yanında olduğunu anlatan Yürük, Eşimi çok seviyorum. Onun için tabii ki böbreğimi, hayatımı vereceğim. Bizim 4 çocuğumuz var. 2si kız, 2si erkek. Eşim şu an diyalize girdi. İnşallah yarın yapılacak ameliyatla artık sağlığına kavuşacak dedi.
     Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı da 14 Şubat Sevgililer Gününün anlamlı bir gün olduğunu belirterek, nakil merkezi olarak bugün de yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
     Yarın yapılacak nakillerden birisinde kadının, eşine böbrek vereceğini anlatan Aydınlı, Şakir Yürüke 33 yıllık eşi Yenice Yürükün böbreğini vererek, sağlığına kavuşmasına vesile olacağını ifade etti.
     Nakillerin başarılı geçmesi için çalıştıklarını vurgulayan Aydınlı, şunları kaydetti:
     Mutlular tabii, böyle bir güne gelmesi de onlar açısından anlamlı oldu. İnşallah nakilleri de iyi geçerse yeni bir hayata yeniden başlamış olacaklar. Zaten aile yapısı böyle bir şey. Zor günlerinde birbirlerinin yanında olmaları gerekiyor. Bunu da Yürük çiftimiz en güzel şekilde gösterdi. Umarım Şakir Bey bu nakille diyalizden kurtulur, hayatlarını mutlu sürdürürler diye umut ediyorum.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Sevgililer Günü hediyesi böbrek oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER