Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi

Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi -AK Parti Kütahya Milletvekili Aksoy: Hala devlet kurumları ekonomide kalsın diyenler, toplumu geri götürmek isteyenler, milletimizin ayakları üzerinde durmasını istemeyenlerdir


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesini eleştirenlere yönelik, hala devlet kurumları ekonomide kalsın diyenlerin, toplumu geri götürmek isteyen, milletin ayakları üzerinde durmasını istemeyen kişiler olduğunu bildirdi.
     Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahyada, her özelleştirme hamlesinde ortaya çıkıp özelleştirmelerin yasalara, hatta anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek huzur bozmaya çalışanlar olduğunu savundu.
     Şeker Fabrikası, Azot Tesisleri, Kütahya Manyezit İşletmeleri AŞ (KÜMAŞ) ve son olarak Seyitömer Termik Santrali özelleştirmelerinde görülen açıklamaların, Kütahyaya hiçbir yarar sağlamadığını belirten Aksoy, şunları kaydetti:
     Söylenenler hep iftira ve yanlış bilginin ötesine geçememiştir. Açık yapılan ihalelere peşkeş çekme denilmiş, sonuç alınamamıştır. Anayasaya aykırı olduğunu söyleyenler, Anayasa Mahkemesine bile gidememiştir. Bunun ülke ekonomisine olan katkısını ve önceki özelleştirmelerden kimsenin mağdur olmadığını halkımız bilmektedir. Devletçi, rejimin bekçisi değiliz. Kamu kurum ve kuruluşlarını çiftlik haline getirenleri koruyamayız. Hala devlet kurumları ekonomide kalsın diyenler, toplumu geri götürmek isteyenler, milletimizin ayakları üzerinde durmasını istemeyenlerdir. Bunlar, modası geçmiş bir anlayışın şifa bulmaz çırpınışlarıdır. Bu söylemi yapanlar, 2011 genel seçimleri öncesi Altıntaşta, Aslanapa meydanlarında halka utanmadan Zafer Havalimanının yapılmayacağını söylemişti. Şimdi bir parça utanıyorlar mı acaba-
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER