Şiddetin nedeni araştırıldı

Şiddetin nedeni araştırıldı -Gediz Üniversitesi Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin: Kontrolsüz göç toplumun kimyasını bozdu


İZMİR (A.A) - Gediz Üniversitesi Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, artan şiddet olaylarının nedeninin kontrolsüz göç ve ona bağlı ekonomik ve sosyal sıkıntılar olduğunu belirtti.
     Gediz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Keskinin artan şiddet olaylarının nedenini bulmak için çeşitli illerde araştırmalar yaptığı kaydedildi.
     Şiddetin toplumsal yaşamı tehdit ettiği, öğrencinin sınıfta öğretmenini bıçaklayarak öldürdüğü, hasta yakınlarının doktorlara saldırdığı, trafikte sürücülerin boğaz boğaza geldiği, eşlerin birbirlerine kıydığı, yeşil sahalar ve tribünlerin sık sık savaş alanına döndüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kontrolsüz göç toplumun kimyasını bozdu. Daha iyi yaşam umuduyla şehirlere göç eden aileler, karşılaşılan ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle geleneksel değerlerden uzaklaştı, anne ve babalarla, aile büyükleri de önceden olduğu gibi çocuklarla ilgilenemez hale geldi. Klasik aile yapısı ve sosyal doku göç nedeniyle sarsılınca, toplum genelinde gerilim tırmandı ve düşündüren tablo ortaya çıktı.
     Çözüm için sevgi, saygı ve hoşgörünün yeniden ailelerde yeşertilmesi gerektiğini belirten Keskin, ilköğretimde öğrencilere şefkatle ve sevecenlikle yaklaşılması, çocukların ergenlik dönemlerini geçirdiği ortaöğretim kurumlarında ise eğitimcilerin daha dikkatli olması, öğrencilere sınıf içerisinde rencide edici, onur kırıcı şekilde asla yaklaşılmaması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Şiddetin nedeni araştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER