Siirtte askeri helikopterin düşmesi

Siirtte askeri helikopterin düşmesi -Siirt Valisi Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Yürekliye başsağlığı ziyaretinde bulundu


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesi kırsalında düşen helikopterde 17 askerin şehit olması nedeniyle İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekliye taziye ziyaretinde bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, taziye ziyaretine Vali Aydının yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve İl Müftüsü Faruk Arvas da katıldı.
     Albay Yürekli ile bir süre görüşüp askerlerle yemek yiyen Vali Aydın, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Bu mukaddes topraklar için görev yaparken ilimiz Pervari ilçesine bağlı Doğanca beldesi Hasantepe mevkisinde helikopterin kaza kırıma uğraması neticesinde 17 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Ben bir kez daha bu elim kazada kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Bu kardeşlerimiz, vatan uğruna, bayrak uğruna, bu mukaddes topraklar uğruna şehit olmuşlardır. Milletin bütünlüğü için en zor şartlar altında canını feda eden güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün, şanlı bayrağımızın gölgesinde birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimize borçluyuz. Şahadet mertebesi çok büyük bir mertebedir. Bu mertebe herkese nasip olmayacak kadar büyüktür.
     İl Müftüsü Faruk Arvas da şehitler için dua okudu. 17 şehit için il genelinde 17 hatim okutulduğunu belirten Arvas, perşembe günü ikindi namazından sonra Çarşı Camisinde hatim merasimi yapılacağını bildirdi.
    
     Munabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte askeri helikopterin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER