Ağrı Valiliği, hırsızlık olaylarına karşı uyardı

Ağrı Valiliği, hırsızlık olaylarına karşı uyardı


AĞRI (A.A) - Ağrı Valiliği, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Doğubayazıt ilçesinde 29 Ekimde T.E. adlı kişinin evine girerek dizüstü bilgisayarının çalınmasının ardından Valilik olarak vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulduğu belirtildi.
     Açıklamada, Emniyet Müdürlüğünün kapsamlı çalışmalarıyla bilgisayarı çalan kişinin 31 Ekimde yakalanarak, hakkında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. Son günlerde dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik eşyaların çalındığının unutulmaması gerektiği belirtilen açıklamada, bu cihazların IMEI ve seri numaralarının kaydedilmesinin önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:
     Vatandaşlar, ikamet ve iş yerlerinin güvenliğini sağlam kilit sistemleriyle artırmalı, çözünürlüğü yüksek olan güvenlik kamerası ve alarm sistemleriyle iş yerinin veya mümkünse ikametlerinin çevresinin güvenlik tedbiri almalı. Cadde ve sokak lambaları haricinde iş yeri çevresini aydınlatacak sistemlerin kurulmasını sağlamaları veya ilgili kuruma bu hususta bilgi vermeleri gerekmektedir. Çevrede görülen şüpheli durum ve şahıslar hakkında 155 polis ihbar hattına bilgi vermeleri son derece önemlidir.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı Valiliği, hırsızlık olaylarına karşı uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER