Siirt TSO Başkanı Kuzu:

Siirt TSO Başkanı Kuzu: DİKA, ilimiz ve bölgemizin kalkınması için önemli bir aktördür


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) ilin ve bölgenin kalkınması için önemli bir aktör olduğunu söyledi.
     Kuzu yaptığı açıklamada, ajansın Siirt Yatırım Destek Ofisinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, ofis çalışanlarının vatandaşın ayağına kadar gitmelerinin ve onlara yardımcı olmalarının taktir edilecek bir davranış olduğunu belirtti.
     Girişimcilerin sağlanan desteklere daha çok ilgi göstermeleri halinde ilin kalkınmasının da hızlanacağına dikkati çeken Kuzu şöyle dedi:
     DİKA, ilimizin ve bölgemizin kalkınması için önemli bir aktördür. Ajans Mardin, Batman, Şırnak ve Siirte hizmet veriyor. Ajansın hizmet ve desteklerinin meyvelerini yeni yeni görmeye başlayacağız. Bölgeye çok yönlü hizmet veren ajans yaptığı araştırma ve analizlerle bölgenin sorunlarına çözüm yolları bulmaya çalışırken, bir yandan da çeşitli alanlarda büyük ölçüde maddi destek sağlıyor. Ancak iş adamları buna yeteri kadar ilgi göstermiyor. Ajans çalışanları iş adamı ve girişimcileri tek tek ziyaret etmeye ve bilgilendirmeye çalışıyor. Ancak iş adamlarımızın bu çağrıya daha yakından kulak vermesi ve istenilen prosedürleri yerine getirerek bu desteklerden daha fazla yararlanmaları gerekiyor. Bu yapıldığı taktirde ilimiz çok daha kısa sürede kalkınacaktır. İş adamlarımıza, DİKAnın çalışmalarını daha yakından takip etme ve desteklerinden de yararlanma çağrısında bulunuyorum.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Siirt TSO Başkanı Kuzu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER