Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Son 15 ayda 142 milyon liralık yatırım yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav ilçesinde son 15 ayda toplam 142 milyon lira değerinde yatırımın tamamlandığını bildirdi.
     Çiftçi, Hükümet Konağında düzenlenen istişare toplantısında, Eynal Kaplıcalarında deprem nedeniyle yıktırılan otellerin önemli bir eksiklik olduğunu, burada mutlaka 5 yıldızlı bir otel inşa edilmesi gerektiğini söyledi.
     Simavda seracılığı desteklediklerini ve Organize Sera Bölgesi kurulması için çalışma yürüttüklerini, ancak parçalı arazi sorunu yaşandığını belirten Çiftçi, Bölgemizde sulu tarım için gölet inşaatlarını sürdürüyoruz. Kütahya ve ilçeleri artık iş arayan kişilerle değil, işçi arayan iş verenlerle dolmaya başladı dedi.
     Çiftçi, ilçelerden gelen talepleri anında değerlendirerek olması gerekenleri yatırım programlarına dahil ettiklerini anlattı.
     Son 15 ayda Şaphane ilçesinde 9 milyon liralık, Pazarlar ilçesinde 8 milyon liralık, Hisarcık ilçesinde 4 milyon liralık yatırımlar gerçekleştirildiği bilgisini veren Çiftçi, Simavda son 15 ayda toplam 142 milyon liralık yatırım tamamlandı dedi.
     Çiftçi, daha sonra kurum amirleri ve belediye başkanlarının taleplerini dinledi.
    
     -Camilerde restorasyon çalışmaları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Müftüsü Yakup Yüksel, ilçedeki 3 camide restorasyon çalışması başlatıldığını bildirdi.
     Yüksel, AA muhabirine, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen camilerin onarımı için çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Nasuhağa ve Üzüm Pazarı camileriyle Ulu Camide restorasyona başlandığını belirten Yüksel, şöyle konuştu:
     Geçen hafta Nasuhağa Camisinde restorasyon çalışması başlatıldı. Diğer iki camimiz de onarılacak. Bu 3 caminin restorasyonu aynı şirket aldı. Bu çalışmalar gelecek yıl tamamlanacak. Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) çelik konstrüksiyon malzemeden inşa ettiği 6 çelik caminin inşaatı tamamlandı. Depremden bu yana uzun zamandır ağır hasarlı olarak bekleyen ve yıkılması gereken Mevlana Camisi de yıkıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER