Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Kar çiftçiyi sevindirdi


KÜTAHYA (A.A) - Simavda 3 gün aralıklarla devam eden kar yağışı çiftçileri sevindirdi.
     Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde tüm yurtta etkisini gösteren kar yağışının çiftçi adına sevinilecek bir durum olduğunu söyledi.
     Kara beyaz bereket ismini verdiklerini ifade eden Bütüner, şöyle konuştu:
     Kasım ve aralık aylarında beklenen yağışların gerçekleşmemesinin çiftçiyi tedirgin etmişti. Yeni yılın kar bereketiyle geldi. 6 Ocaktan beri aralıklarla devam eden kar yağışı tarlalar için büyük bir bereket oluşturuyor. Kasım ayı, daha önce ekilen hububat tohumunun çimlenme dönemiydi. Bu dönemde yağışların az düşmesi nedeniyle çimlenme gecikti. Tam endişelenmeye başladığımız sırada beklenen kar yağışı düştü. Yağışların bundan sonra da aralıklarla devam edeceğini öğrendik. Tam ihtiyaç duyulan dönemde kar yağışının etkili olması bereketli geçecek bir mevsimin habercisi diyebiliriz.
    
     -Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Başhekimi Karaca:
     -Sigara bağımlısı olan bir kişi, saç telinden ayak tırnaklarına
     kadar sağlık sorunları yaşar
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Karaca, Sigara bağımlısı olan bir kişi, saç telinden ayak tırnaklarına kadar sağlık sorunları yaşar dedi.
     Karaca, Simav Ticaret Meslek Lisesinin hazırladığı Sağlığımızın Önemi konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyede 15 yaş üstü her 3 kişiden birinin sigara içtiğini kaydetti.
     Karaca, şöyle konuştu:
     Sigaranın zararlarını bir tıp adamı olarak geleceğimiz olan gençlere anlatmak benim için büyük mutluluk. Sigara, uyuşturucu ve alkol, insanları kendisine esir ettiği açıkça ortadır. Sigara bağımlısı olan bir kişi, saç telinden ayak tırnaklarına kadar sağlık sorunları yaşar. Sigaraya bağlı hastalıkların başında akciğer kanseri gelmektedir. KOAH gibi solunum yolu hastalıkları yaşayabilen sigara tiryakilerin en büyük sorunu solunum yetmezliğidir ki, damarlarımızda dolaşan yaşam kaynağımız kan, sigara nedeniyle artık eskisi gibi oksijen taşıyamamaktadır. Böylece tiryakilerin yaşam kalitesi tümden bozulmakta, kalan ömürleri hastanelerde tedavi görmekle geçmekte, bir akciğer kanseri hangi tedavi uygulanırsa uygulansın en fazla 2 yıl zorluklar içinde yaşam sürmektedir.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER