Simav Belediye Meclisi toplandı

Simav Belediye Meclisi toplandı -Meclisin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Meclisinin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında düzenlenen toplantıda ilk olarak Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında belediyenin eğitmen ihtiyacının karşılanması amacıyla boş durumdaki teknisyen kadroları, eğitmen kadrolarına dönüştürüldü.
     Kültür ve Ticaret Merkezi proje bedelinin yüzde 3ü oranında teknik hizmet giderleri olarak belediye hisselerinden tutulması hususunda İller Bankasına yetki verilmesi konusu, 6 ret oyuna karşı 7 evet oyuyla kabul edildi.
     Toplantıda söz alan AK Partili üyelerden Mehmet Uluer, Simav Belediyesinin de üye olduğu Katı Atık Birliğinde, Simavın katı atıklarının değerlendirilmeye başlanmadığını söyledi.
     Atıkların Sayderesi mevkisinde depolandığını belirten Uluer, şöyle konuştu:
     Katı atıklar Kütahyadaki tesise gitmeden bunun bedelleri alınmaya başladı. Deprem nedeniyle halkın maddi yaraları, henüz kapanmadı. Ayrıca katı atık bedelinin toplanması ve bertarafı için vatandaşlarla sözleşme yapılmadığı gibi halkın bu konuda görüşü de alınmadı. AK Parti Grubu olarak katı atıkların Kütahyaya gönderilmesine geçilinceye kadar vatandaşlardan katı atık bedeli alınmamasını, alınan bedellerin de su bedeli veya başka bir şekilde vatandaşa iadesini istiyoruz.
     Karahan ise birliğin 16 milyon avroluk yatırımı hayata geçirdiğini anlatarak, birliğin bu yatırım için aldığı kredinin geri dönüşü için Simavda katı atık bedellerini toplamaya başladıklarını ifade etti.
     Toplantı, 1 Ocak 2013ten itibaren isteyen abonelelerin konut ısıtmasında kullanabileceği kalorimetre cihazı hakkında bilgi verilmesi ve üyelere kabak tatlısı ikram edilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simav Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER