Sinema meslek örgütlerinden Sevilay Yükselire tepki

Sinema meslek örgütlerinden Sevilay Yükselire tepki -Sabah Gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselirin köşe yazısında İlyas Salmana verilen Yaşam Boyu Onur Ödülünü eleştiren ifadelere yer vermesi, sinema meslek örgütlerinin tepkis


ANTALYA (A.A) - Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası (Oyuncular Sendikası), Oyuncular Meslek Birliği ve Sinema Emekçileri Sendikası, Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselirin köşe yazısında Yaşam Boyu Onur Ödülü alan oyuncu İlyas Salmana yönelik ifadelerini kınadı.
     Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Memet Ali Alabora, Oyuncular Meslek Birliği Başkanı Janset Paçal ve Sinema Emekçileri Sendikası Başkanı Zafer Ayden imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Yaşam Boyu Onur Ödülü alan İlyas Salmana yönelik Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselirin yazısı hatırlatıldı.
     Yükselirin yazısında festival yönetiminin bu tercihi nedeniyle kepazelikle suçlandığı belirtilen açıklamada, İlyas Salmanın kişiliğine yakışıksız ve küstah bir üslupla saldırılmasını kınıyoruz ifadeleri kullanıldı.
     Açıklamada, şu görüşlere verildi:
     Son birkaç ayda giderek artan kin ve nefrete bulanmış eleştiri üslubunun sanata ve sanatçıya sıçratılmasını reddediyoruz. Meslektaşlarımızın bireysel veya politik niteliklerinden dolayı sanatçı kimliklerinin yıpratılmak istenmesini kabul etmiyoruz. İlyas Salman, sanata ve sanatçıya hakkıyla değer verildiği söylenemeyecek ülkemizde, yaşamını tiyatro ve sinemaya adamış pek çok değerli sanatçımızdan biridir. Sadece onun değil, yine bu ülkede gazetecilik mesleğini binbir baskı ve güçlük içinde onuruyla sürdüren gazetecilerin onuru da bizim onurumuzdur.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sinema meslek örgütlerinden Sevilay Yükselire tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER