Sinop, Gezici Film Festivaline ev sahipliği

Sinop, Gezici Film Festivaline ev sahipliği yapacak


SİNOP (A.A) - Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, Ankara Sinema Derneği tarafından 7-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 18. Gezici Film Festivaline Sinopun ev sahipliği yapacağını bildirdi.
     Bostan, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenecek festivale ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.
     Festival sayesinde, Sinopluların 4 gün boyunca vizyona yeni girmiş filmleri izleme fırsatı bulacağını ifade eden Bostan, şunları kaydetti:
     Gezici film festivalinin Sinop programını hazırlıyoruz. Gösterime girecek olan filmler ile birlikte kente gelecek olan oyuncularla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Davetimize sanatçılar Tuncel Kurtiz ve Uğur Yücelin gelecekleri konusunda söz aldık. Ayrıca gösterime yeni girecek filmlerde oynayan sanatçılarımızı da Sinopa davet edeceğiz. Gezici film festivaliyle birlikte gelecek olan sanatçılar, yönetmenlerle birlikte Sinopun tanıtımını yapmak, hem de Sinopu turizmde cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz.
     Gezici Film Festivalinin açılışının 30 Kasımda Ankarada Nilüfer sinemasında yapılacağını dile getiren Bostan, Dernek olarak açılışa katılacağız. Buradaki amacımız Ankarada Sinopun tanıtımını yapmak. Daha sonra Gezici Film Festivali ekibiyle birlikte Türkiyenin başkenti Ankaradan Türkiyenin hazinesi Sinopa sloganıyla hareket edeceğiz. Filmlerin galası 7-10 Aralıkta Sinopta olacak dedi.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop, Gezici Film Festivaline ev sahipliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER