Sinop Belediyesi yer altına gömülen asansörlü

Sinop Belediyesi yer altına gömülen asansörlü çöp konteynerlerini hizmete sundu


SİNOP (A.A) - Sinop Belediyesi mevcut çöp konteynerlerini yer altına gömülen asansörlü çöp konteynerleri ile değiştiriyor.
     Sinop Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, cadde ve sokaklarda görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, daha hijyenik ve modern bir çöp toplama sistemi sunmak üzere başlattığı çalışmalara devam ediyor.
     Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, basın mensuplarına yer altına gömülen asansörlü çöp konteynerlerinin kullanımına yönelik bilgi verdi.
     Kapladığı yer açısından tasarruf sağlayan, temiz ve modern bir sistem olan yeni konteynerleri kademeli olarak ilk etapta belirlenen on yerin dokuzuna yerleştirdiklerini belirten Ergül, temizlik konusunda duyarlılık oluşturmak için birçok kampanya yürüttüklerini, ancak ilin temizlik konusunda istenilen noktada olmadığını ifade etti.
     Yeni getirilen ve yerin altına gömülen çöp konteynerleri ile temizlik konusunda ilerleme kaydedeceklerini söyleyen Ergül, eski çöp konteynerlerinin etrafa kötü kokular yaydığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     "Bu eski çöp konteynerleri içine kedi ve köpek giriyor. Rüzgardan çevreye kötü kokular, kötü görüntüler yayılıyor. Biz bunları bir nebze önleyebilmek için ilk etapta on nokta belirledik. Bu on noktanın dokuz tanesini yaptık. Sinoplular bunu çok iyi kullanırlarsa Sinopun her tarafına böyle güzel görünümlü mobilya gibi çöp istasyonu yapıp bu kirlilikten Sinopu kurtarmak istiyoruz."
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sinop Belediyesi yer altına gömülen asansörlü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER