Şırnak KCK davası

Şırnak KCK davası -Aralarında BDP Milletvekili Faysal Sarıyıldızın da yer aldığı 12 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda görülen ve aralarında BDP Milletvekili Faysal Sarıyıldızın da yer aldığı 12 tutuklu sanığın yargılandığı Şırnak KCK davasına devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Faysal Sarıyıldız, Halil İrmez, Musa Çiftçi ve Süleyman Şavluk hazır bulundu. Siirt E Tipi Cezaevindeki tutuklu sanıklar Bedirhan Oysal ile Necmettin Bellier ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil edildi.
     Hazırladığı mütalaayı okuyan savcı, haklarında yakalama karar bulunan 5 sanıktan biri olan Abdulvahap Turanın yakalandığını, savunmasının alınarak, dosyaya konulduğunu söyledi.
     Faysal Sarıyıldızın avukatı Meral Danış Beştaş ise mütalaaya katılmadıklarını bildirdi.
     Dava dosyasındaki sanıkların yerel seçimler öncesi yapılan seçim faaliyetleri nedeniyle yargılandıklarını savunan Beştaş, şöyle konuştu:
     Müvekkillerimizin çoğu parti adına seçim çalışmalarını yürütmüşlerdir. Yaptıkları faaliyetlerden dolayı burada tutuklu bulunuyorlar. Halen de tahliye edilmemiş olmalarına bir anlam veremiyorum. Müvekkiller yönünde deliller toplanmış, karartma ihtimali bulunan ve toplanması gereken delil de kalmamıştır. Kendilerinin siyasi kimliklerinin bulunmasından dolayı kaçma şüpheleri de bulunmuyor. Mahkeme müvekkiller hakkında cezalandırılmasına gidilse bile tutuklulukta geçirdikleri süreden dolayı neredeyse infazlarını tamamlamış bulunuyorlar. Bu nedenle müvekkillerin tahliyesini istiyorum.
     Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
     Duruşmayı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da izledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Şırnak KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER