Sivas Müftüsü Şahin, Kılavuzdaki Kız Kuran

Sivas Müftüsü Şahin, Kılavuzdaki Kız Kuran Kursunu ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Kılavuz Mahallesinde açılan Abdülvehhab Gazi Yatılı Kız Kuran Kursunu ziyaret etti.
     Basın mensuplarına Kuran kursu binasını gezdiren Şahin, burada yaptığı açıklamada, 3 hafta öncesinde resmi prosedürü hazırlayarak Diyanet İşleri Başkanlığının ve Valiliğin onayıyla kursu açtıklarını belirtti.
     Kursta 207 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Şahin, 40-50 öğrenci daha alabilecek kapasiteleri bulunduğunu bildirdi. Sivas merkezde Kuran Kursu sayısının 69a yükseldiğini dile getiren Şahin, belde ve köylerdekiyle bu sayının 87ye yükseldiğini, kurslarda 6 bin 672 öğrencinin Kuran eğitimi aldığını ifade etti.
     Kurban kesecek olan vatandaşlara uyarılarda bulunan Şahin, devletin kurban kesimiyle ilgili yönetmelikler çıkardığını ve kurban hizmetleri hususunda komisyonların oluşturulduğunu söyledi.
     Sivasta da Valilik başkanlığında kurban hizmetleri komisyonunun oluşturulduğunu kaydeden müftü Şahin, vatandaşlardan, komisyonun aldığı kararlara uymalarını rica etti.
     Kurbanlıkların kesimhaneye götürülmesinde ve kesilmesinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi veren Şahin, kurbanın işinin ehli kimselere kestirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Şahin, Diyanet Vakfı Genel Merkezine Sivastan 105 adet kurban bağışında bulunduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivas Müftüsü Şahin, Kılavuzdaki Kız Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER