Sivasspor

Sivasspor-Galatasaray maçına doğru -Yiğidolar, 4 büyüklere karşı ligdeki 60ıncı sınavını verecek -Kırmızı-beyazlı ekipte geride kalan 14 haftada en golcü isim, 5 kez fileleri havalandıran Nijeryalı forvet Michael Eneramo


SİVAS (A.A) - Spor Toto Süper Ligde son 8 sezondur mücadele eden Sivasspor, yarınki Galatasaray maçıyla 4 büyüklere karşı ligdeki 60ıncı sınavını verecek.
     Süper Lige 2005-2006 sezonunda merhaba diyen Sivasspor, ligde bugüne dek Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile 15er kez karşılaştı.
     Galatasaray ile ligdeki 15. randevusuna yarın çıkacak olan Sivasspor, 4 büyüklere karşı geride kalan 59 maçta 14 galibiyet (1i hükmen) ve 13 beraberlik elde etti, 32 kez de sahadan mağlup ayrıldı.
     Ligde Fenerbahçe ve Galatasarayı 2şer, Beşiktaş ve Trabzonsporu (1i hükmen) ise 5şer kez mağlup etmeyi başaran Yiğidolar, Beşiktaş ile 4 defa, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile de 3er kez berabere kaldı. Kırmızı-beyazlı ekip, Fenerbahçeye 10, Galatasaraya 9, Trabzonspora 7, Beşiktaşa 6 defa yenildi.
     Sivasspor, 4 büyüklerle bu sezon yaptığı 3 maçın 1inden galibiyetle, 1inden beraberlikle, 1inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sezon deplasmanda Beşiktaşı 1-0 mağlup eden Sivasspor, dış sahada Trabzonspora 1-0 yenildi, evinde Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı.
    
     -Yiğidoların en golcü ismi Eneramo-
    
     Bu sezon ligde geride kalan 14 maçın 5inden galibiyetle, 4ünden beraberlikle, 5inden mağlubiyetle ayrılan Sivasspor, bu periyotta rakip fileleri 17 kez havalandırdı, kalesinde ise 19 gole engel olamadı.
     Bu 14 maçın 4ünde gol atma başarısı gösteremeyen Sivasspor, Trabzonspor, Orduspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespora deplasmanda yenildiği maçlar ile Fenerbahçe ile berabere kaldığı karşılaşmada taraftarlarına gol sevinci yaşatamadı.
     Sivassporun attığı 17 golde 8 farklı oyuncunun imzası bulunuyor. Yiğidolarda en golcü isim, 5 kez fileleri havalandıran Nijeryalı forvet Michael Eneramo. Eneramoyu 4 golle Aatif Chahechouhe takip ediyor.
     Kırmızı-beyazlı ekipte, bu sezon ayrıca Bolivyalı forvet Ricardo Pedriel Suarez ve Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki 2şer kez, Jakup Navratil, Ziya Erdal, Jan Rajnoch ve Erman Kılıç ise 1er defa gol atma sevinci yaşadı.
    
     Muhabir: Ahmet Ekici
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER