Belediye hoparlöründen hikaye ve şiir okunuyor

Belediye hoparlöründen hikaye ve şiir okunuyor -Kastamonunun Pınarbaşı ilçesinde halkı okumaya teşvik için Okur Star projesi kapsamında, öğrenciler tarafından belediye hoparlöründen hikaye ve şiir okunuyor -İlçe Milli Eğiti


KASTAMONU (A.A) - Sinan Özmüş - Hatice Karakaş - Pınarbaşı ilçesinde vatandaşları okumaya teşvik etmek için Okur Star projesi kapsamında, öğrenciler tarafından belediye hoparlöründen hikaye ve şiir okunuyor.
     Pınarbaşı ilçesinde bir yıl önce kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan Okur Star projesinde, vatandaşları okumaya teşvik etmek için, 2 ay önce belediye hoparlöründen hikaye ve şiir okunmaya başlandı.
     Öğrenciler tarafından okunan eserler vatandaşlar tarafından ilgiyle dinleniyor. Projenin devamında önümüzdeki yıllarda kahvehanelerde Okuma Saatleri düzenlenmesi hedefleniyor.
    
     -Halkımızı okumanın içine çekmeye çalışıyoruz
    
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda başlatılan Kastamonu Okuyor projesini, geçtiğimiz yıl Kaymakamlığın destekleriyle genişleterek, Okur Star projesini başlattıklarını söyledi.
     Projeyle okumayı halkın ayağına götürmek istediklerini vurgulayan Çelebi, şöyle konuştu:
     Proje kapsamında, belediye hoparlöründen haftanın bir günü veya iki haftada bir öğrencilerimize, halkımıza yönelik şiir ve hikaye okutturuyoruz. Fazla okuyan bir toplum değiliz. Burada okuyan bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz. Belediye hoparlöründen yaptığımız yayınlar, yavaş yavaş halkımızın kulağında aşina olmaya başladıktan sonra, gelecek yıllarda kahvehanelere doğru inmeye çalışacağız. Kahvehanelerde halkımıza okuma saatleri düzenleyeceğiz. Bu şekilde halkımızı okumanın içine çekmeye çalışıyoruz.
     Çelebi, projeyle eğitim etkinliklerini okul duvarlarının dışına taşımaya çalıştıklarını belirtti.
     Hoparlörden şiir ve hikaye okuma uygulamasının henüz iki aylık olduğunu aktaran Çelebi, Dönüşleri daha yeni yeni almaya başlıyoruz. Ama olumlu yönde oluyor. Zaman zaman memnun olduklarını söylüyorlar. İlk zamanlarda bakıyorlardı, bu neyin nesidir diye- Artık yavaş yavaş alışıyorlar. Sesi duydukları zaman şiir, hikaye ya da başka bir faydalı yazı okunacağını biliyorlar diye konuştu.
    
     -Halkı çok beğendi
    
     Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz da öğrencilerin belediye hoparlöründen şiir ve hikaye okumasının, halk tarafından çok beğenildiğinin altını çizerek, Herkes Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Kaymakamlığımızı takdirle karşılıyor. Hocalarımıza minnettarlık sunuyorlar. Böyle bir şey ilçemizde ilk defa oluyor. Köylerdeki ihtiyar kadın ve erkekler, camlarını açıp okunan şiir ve hikayeleri dinliyor dedi.
     Pınarbaşında yaşayan Kemal Demir ise uygulamanın çocuklara kendilerine güven duygusunu aşılamak adına güzel olduğunu ifade ederek, projeyi olumlu bulduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Belediye hoparlöründen hikaye ve şiir okunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER