SÖDER, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü

SÖDER, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutladı


SİİRT (A.A) - Siirt Öğretmenler Derneğince (SÖDER), 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla kentte görev yapan öğretmenlere yemek verdi.
     Öğretmenevinde düzenlenen yemekte konuşan Vali Ahmet Aydın, eğitime büyük önem verdiklerini, Siirti eğitim alanındaki çalışmalarla ön plana çıkarmak istediklerini söyledi.
     Aydın, kentte geçen yıl bir milyon kitabın okunduğunu, bu yıl da 1.5 milyon kitabın okunmasını hedeflediklerini ifade ederek, şöyle dedi:
     Eğitim, insan yetiştirmek ve toplumların geleceğini yön vermektir. Eğitim ve eğitimi gerçekleştiren öğretmenler bizim için çok önemlidir. Nitekim astronomi alanındaki çalışmaları dünyaca bilinen İbrahim Hakkı Hazretlerini yetiştiren İsmail Fakirullaha neden eser yazmadığı sorulduğunda, benim en büyük eserim İbrahim Hakkı diyerek, insanın yetişmesinde eğitimin ve öğretmenin önemini vurgulamıştır. Biz de valilik olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitim alanında çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üniversite giriş sınavlarında artık çok iyi sonuçlar alıyoruz. Geçen yıl açılan kitap okuma kampanyasında bir milyon kitap okundu. Bu yıl hedefimiz 1.5 milyon kitabın okunmasıdır. Sizlerden elinizdeki cevherleri tıpkı İsmail Fakirullah Hazretleri gibi iyi değerlendirmenizi ve İbrahim Hakkı Hazretleri gibi bilim adamları yetiştirmenizi istiyoruz.
     Dernek Başkanı Ekrem Gencer ise, eğitim ve öğretim yılının başladığı bir dönemde gece düzenleyerek tüm öğretmenleri bir araya getirmek istediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber SÖDER, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER