Söke Belediyesi projelerini İller Bankası kredisiyle

Söke Belediyesi projelerini İller Bankası kredisiyle hayata geçirecek


AYDIN (A.A) - Söke Belediyesi, 2013 yılında 3 projesini İller Bankası kredileriyle hayata geçirecek.
     Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Even, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında 3 önemli projenin, İller Bankasından sağlanan krediyle hayata geçirileceğini belirtti.
     İller Bankası kredisiyle Çeltikçi Parkı, Kemalpaşa Mahallesi Mesire Alanı ile Yenikent Mahallesinden Söke Belediyesi Arıtma Tesisine kadar olan bölgede atık su kollektör hattı yapımı projelerinin inşasına başlanacağını kaydeden Even, şunları söyledi:
     Çeltikçi parkı projesi, içerisinde havuz, çay bahçesi, oyun parkı, dinlenme yerleri olan bir park olacak. Proje ve ihale dosyası hazır. İller Bankası teknik elemanları da projenin yapılacağı alanda incelemeler yaptılar. Bu projeyi belediye kaynakları ile de yapabilirdik ama parça parça yapmamız gerekecekti. İller Bankası kredisi ile yaptığımızda bütününü aynı anda yapabileceğiz. Bu parkı 2013 yılı içinde bitirmeye çalışacağız. Kemalpaşa Mahallesindeki mesire alanı projesi de çok fonksiyonlu olacak. Mesire alanını bu yıl içinde açmayı planlıyoruz. Sökede en fazla yeni yerleşim yeri açılan mahallelerden birisi Yenikent Mahallesi. Bu yüzden yeni yerleşim yerleri ile birlikte bu bölgedeki atık su kollektör hattı ihtiyaca cevap vermiyor. Bunun üzerine bölgede yeni bir kollektör hattı ihtiyacı doğdu. Yeni kollektör hattının yapımında da İller Bankasından yararlanacağız.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Söke Belediyesi projelerini İller Bankası kredisiyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER