Bayburt Valisi İpek, köy ziyaretlerinde bulundu

Bayburt Valisi İpek, köy ziyaretlerinde bulundu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere bazı köyleri ziyaret etti.
     Vali İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Serkan Yılmaz, İl Mahalli İdareler Müdür Vekili Ali Gencer ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Çiçek ile Saraycık, Kurugüney ve Sakızlı köylerine gitti.
     Ziyaretlerdeki amaçlarının sorunları yerinde görmek olduğunu ifade eden Vali İpek, İnşaat sezonunda yapacağımız çalışmalara rahatlık oluşturmak üzere köylerimizi gezerek hem sorunları tespit ediyoruz hem de vatandaşlarımızla sohbet edip hal hatır sorarak onlarla birlikte oluyoruz dedi.
     Şehirde bugüne kadar 33 gölet yapıldığına değinen Vali İpek, şöyle devam etti:
     Bu göletleri hizmete sokan benden önceki tüm valilerimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu göletlerin hepsinde sulama kanallarına ihtiyaç var. Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu ilimizi ziyaret ettiklerinde, sulama kanallarına köklü çözüm getirilmesini ve DSİ tarafından yapılmasını talep ettik. Sayın Bakanımız da bizi kırmayıp gerekli talimatı verdi. DSİ tarafından basınçlı sulama yapılacak. Yani basınçlı sulama kanalı yapılınca tepelere de su çıkacak. Eğer biz İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapmış olsaydık bu küçük çaplı olacaktı. Biz bunu köklü bir çözüme kavuşturmak istedik.
     Vali İpek, Gönül Elçileri Projesi kapsamında da köylerde yaşayan ve eğitimleri yarım kalmış kadınların kayıt yaptırarak kursa katılmaları halinde meslek lisesi mezun olabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Valisi İpek, köy ziyaretlerinde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER