Soma 13. Karaelmas Kültür ve Sanat

Soma 13. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali başladı


MANİSA (A.A) - Soma 13. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali, yaşanan son terör olayları ve Afyonkarahisardaki cephanelik patlaması sebebiyle sade bir törenle başladı.
     Cengiz Topel Meydanında düzenlenen açılış törenine AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve vatandaşlar katıldı.
     AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, yaptığı konuşmada, festivallerin insanları bir araya getiren etkinlikler olduğunu, birlik ve beraberliğe katkı koyduğunu belirtti.
     Özdağ, şunları söyledi:
     Ülkemiz çok önemli günler eşiğinde. Birileri bu Ülkeyi bölmek istiyorlar. Bu ülkede hak ve özgürlükleri tamamlamaya varız. Demokraside eksiklikler vardır onları tamamlamaya varız. Birileri bu ülkede ay yıldızlı bayrağı istemiyorlar. Birileri Meclis kürsüsünde benim yakamda olan rozeti hiç takmadılar. Onlar BDP milletvekilleri ve Türk dünyasından gelen Kırgızistandan, Özbekistandan gelen devlet başkanlarına hiç ayağa kalkmadılar, Fransadan gelenlere ayağa kalktılar. Ama şunu bilsinler ki bu topraklarda ay yıldızlı bayrak sonsuza kadar gök yüzünde bağımsız dalgalanacak. Ama inadına barış inadına kardeşlik diyeceğiz.
     CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise şöyle konuştu:
     Her gün şehit haberleri almak yüreğimizi dağlıyor. Analarının göz yaşlarını dinmesini hep beraber istiyoruz. Bununla ilgili çözüm önerilerini ve çözecek olan mekanizmalarında halkın seçtiği parlamentonun olduğunu biliyoruz. Muhalefet milletvekili olarak gelin birlikte çözelim diyoruz. Bu 30 yılın sorunu bir partinin bir siyasetçinin çözmesi mümkün değildir. Bunu birlikte çözeceğiz. AK Parti, CHP, MHP, BDP hepimiz birlikte çözeceğiz.
     AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de PKK terörünün birlik ve beraberlik içinde bitirilebileceğini ifade etti.
     Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise ilçede yapılan yatırımlara dikkat çekti.
     Konuşmaların ardından Soma Belediyesi Halk Oyunları gösterileri sergilendi. Festival, 16 Eylül Pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Soner Övümlü / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Soma 13. Karaelmas Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER