Su kuşlarını hamur işiyle besliyor

Su kuşlarını hamur işiyle besliyor


KONYA (A.A) - Beyşehir Gölünde yaşayan su kuşlarının simitçi dostu Nadir Ülkar, bu kuşları hamur işi beslenme tarzına alıştırdı.
     Beyşehirde el arabasıyla dolaşarak simitçilikle geçimini sağlayan 53 yaşındaki, 4 çocuk babası Nadir Ülkarın göl kıyısında yaşayan su kuşlarıyla yaklaşık 5 yıldır devam edegelen dostluğu görenleri şaşırtıyor.
     Ülkar, gökyüzünde uçan onlarca martıyı kendine özgü sesiyle çağırarak göl kıyısındaki festival meydanında simit arabasının etrafına kısa sürede toplayabiliyor.
     Beyşehir Gölünde beyaz martı ve sakar mekelerin artık kendisini sesinden tanıdığını belirten Ülkar, Bana alıştılar artık, ne dersem onu yaparlar, kon dediğim zaman konarlar. Havadayken çağırdığımda gelirler, seviyorlar beni, kendime iyice alıştırdım. Su kıyısındaki mekeler de aynı, çağırdığımda gelirler dedi.
     Balıkla beslenen martılar ile otla beslenen sakar meke gibi türlerin artık hamur işi beslenmeye alıştığını ve yemeleri için attığında kapabilmek için adeta birbirleriyle yarıştığını belirten Ülkar, günde sattığı 100 simitin 10unu onları beslemek için ayırdığını söyledi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Su kuşlarını hamur işiyle besliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER