Sultanbeylide dereler ıslah ediliyor

Sultanbeylide dereler ıslah ediliyor


İSTANBUL (A.A) - Sultanbeyli Belediyesi, ilçedeki derelerde ıslah çalışması başlattı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile dere ıslahı için projeler üzerinde çalışıldığı, yapılan görüşmelerin ardından da ilçedeki derelerin ıslahı için çalışmaların başladığı kaydedildi.
     Derelerin çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlikeli bir alan oluşturduğu, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için bu derelerin ıslah edilmesi gerektiği belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
     Sultanbeyli adına hayata geçmiş olan önemli projelerden bir tanesi de bu dere ıslah çalışmaları. Uzun süredir İSKİ, İBB ve Fen İşleri Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışma yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunda Sultanbeyli ve diğer ilçeleri de içine alan bir dere ıslahı çalışması başladı.
    
     -Islahı yapılacak dereler-
    
     Adil Mahallesindeki Hamidiye Deresi ve yine Adil Mahallesi ile Mimar Sinan Mahallesi bağlantısında bulunan Karapınar Deresi, ıslah çalışmalarının başladığı noktalar olarak belirlendi.
     Hasanpaşa Mahallesindeki Karanlık Dere ve Abdurrahman Gazi Mahallesi ile Mehmet Akif Mahallesi arasındaki Ak Tutan (Keçikale) Deresi de proje kapsamında ıslah edilen diğer dereler olacak.
     Mecidiye Mahallesi ile Turgut Reis Mahallesi arasındaki Uzunderede de çalışmalar gerçekleştirilecek. Uzunderenin uzantısı olan Naldöken Deresi de yine proje kapsamında ıslahı yapılacak derelerden biri olacak.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sultanbeylide dereler ıslah ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER