Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan:

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan: Sulama ücretlerine yapılan zamlar çiftçinin belini büktü


AYDIN (A.A) - Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Sulama ücretlerine yapılan zamlar çiftçinin belini büktü dedi.
     Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk çiftçisinin, mazot, artan gübre fiyatları ve amortisman bedelleriyle üretim yapmakta zorlandığını ifade etti.
     Bunlara ilave olarak sulama ücreti, üyelik aidatı, dekar başına sulama ücreti ve şahsi artezyenine sayaç takma zorunluluğu getirilmesinin çiftçiyi daha da güç durumda bıraktığını savunan Tarhan, Sulama ücretlerine yapılan zamlar çiftçinin belini büktü. Daha önce sulama birliklerinin belirlediği sulama hizmet tarifesini belirleme yetkisi artık Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tek merkezden yapılacaktır. Sulama ücretlerine fazla miktarda zam yapılması hem çiftçiyi hem de sulama birliklerini çiftçiyle karşı karşıya getirerek zor durumda bırakmıştır diye konuştu.
     Tarhan, zamlı sulama ücret tarifesine ek olarak, bir de sulama birliklerine üyelik aidatı adı altında dekar başına 13 TL ile 26 TL arasında değişen oranlarda para ödemek zorunda kalan çiftçilerin, artık üretim maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldiğini savunarak, Biz sulama birliklerinden üyelik aidatı almamasını illa da alınacaksa cüzi bir rakamda alınmasını, kendi imkanlarıyla sulama yapan çiftçilerden sayaç ücreti alınmamasını ve sulama ücretlerinin eskisi gibi sulama birlikleri meclisi tarafından belirlenmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER