Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan:

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan: Türkiyedeki zeytinyağı fiyatının istikrarlı ve maliyetinin üstündeki bir rakamda satılabilmesi için önce sürekli bir dış pazarının olması gerekmektedir


AYDIN (A.A) - Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Türkiyedeki zeytinyağı fiyatının istikrarlı ve maliyetinin üstündeki bir rakamda satılabilmesi için önce sürekli bir dış pazarının olması gerekmektedir dedi.
     Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artış gösteren zeytinyağı fiyatlarının kalıcı olmadığını, İspanyanın rekolte eksikliğini tamamladığında ve Suriyeden gelen zeytinyağların iç pazara hakim olduğunda zeytin yağı fiyatlarının düşeceğini belirtti.
     Zeytin kuşağında bulunan ülkelerin başında İspanya, İtalya, Yunanistan, Tunus ve Türkiyenin geldiğini dile getiren Tarhan, Türkiyenin dünyada önemli zeytin üreticisi ülke olduğunu ve Aydının da yaklaşık olarak 22 milyon zeytin ağacı sayısı ile Türkiye zeytin ağaç varlığının yüzde 25ine sahip olduğunu söyledi.
     Aydındaki tarım arazilerinin yüzde 35inin zeytinlik olduğunu, Türkiyedeki zeytin üretiminin yüzde 24,9unun Aydın da gerçekleştiğini belirten Tarhan, Dünya piyasasında zeytinyağı fiyatını belirleyici ülke İspanyadır. İspanya, dünya zeytinyağı üretiminin yaklaşık yüzde 51ine sahiptir ve zeytinyağı pazarının büyük bir kısmını elinde tutmaktadır. Türkiyedeki zeytinyağı fiyatının istikrarlı ve maliyetinin üstündeki bir rakamda satılabilmesi için önce sürekli bir dış pazarının olması gerekmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER