Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Bab el-Hava Sınır Kapısı yakınlarında yağmalanan Türk tırları Türkiyeye getirilmeye başlandı


HATAY (A.A) - Suriyenin Bab el-Hava Sınır Kapısı yakınlarında önceki gün Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ardından yağmalanan Türk tırları Türkiyeye getirilmeye başlandı. Araçlarını alan 3 Türk tır sürücüsü Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiyeye geçti.
     Aracını alan tır sürücüsü Beyazıt Sas, Suriyeye pirinç götürmek istediği sırada çatışmanın ortasında kaldığını belirtti.
     Sas, olaylardan sonra Türkiye tarafına kaçtığını ve Suriye tarafında olan aracını almak için bugün tekrar Bab el-Hava Sınır Kapısına gittiğini söyledi.
     Aracını Bab el-Hava Sınır Kapısından çok daha uzak bir köyde bulduğunu ifade eden Sas, şunları kaydetti:
     Aracımı gümrükte değil, içerisindeki yükle birlikte bilmediğim bir köyde bulduk. Köye gittiğimizde aracın içerisinde ne varsa söküyorlardı. Niye yapıyorsunuz- dedik. Biz sonuçta onlara gıda maddesi götürüyorduk. Adamlar bize silah doğrulttu. Bıraktık canımızı kurtarmak için geri kaçtık. İkinci kez gittiğimizde diğer muhalifler bize yardımcı oldular. Para karşılığında aracımızı aldık. Aracın yerini söyleyen 500 dolar istedi, diğerleri ise aracı teslim etmek için 2 bin 500 dolar istedi. Aracım iki saatte yağmalandı.
     Sasın aracında çok sayıda kurşun delikleri olduğu da görüldü.
     Bu arada gün içinde Bab el-Hava Sınır Kapısından 3 tırın Türkiyeye getirildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Salim Taş-Cem Genco/Volkan Kaşık
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER