Suriyedeki olaylar dünyasını kararttı

Suriyedeki olaylar dünyasını kararttı -Uçaktan atılan bombanın evlerine isabet etmesi sonucu, bir gözünü kaybeden 13 yaşındaki Suriyeli İymen Dennun, Kayseride tedavi görüyor -Dennunun sol gözüne protez takılacak (Fotoğraflı


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Yıldız - Suriyede uçaktan atılan bombanın evlerine isabet etmesi sonucu yaralanan ve bir gözünü kaybeden, anne ve babası ile kardeşleri ölen 13 yaşındaki İymen Dennun, Kayseride tedavi görüyor.
     Suriyedeki olaylardan en çok etkilenenlerin başında geliyor çocuklar. İymen Dennun da bunlardan biri. Ramazan ayının sonlarına doğru uçakla düzenlenen saldırı sırasında atılan bir bombanın evlerine isabet etmesi sonucu yaralanan İymen Dennun, aynı saldırıda ailesini de yitirdi.
     Yaralanmasının hemen ardından amcasının yardımıyla sınırı geçerek Türkiyeye getirilen İymen Dennun, Kilis Devlet Hastanesinde kolundan, karnından ve gözünden ameliyat edildikten sonra tedavisinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için Kayseriye getirildi. İymen Dennun şimdi gözüne takılacak protez için gün sayıyor.
     Özel Melikgazi Hastanesi genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Kadir Dicle, AA muhabirine verdiği bilgide, Kilis Devlet Hastanesinde ilk tedavisi yapılan İymen Dennunun gönüllü sivil toplum kuruluşları tarafından kendilerine ulaştırıldığını söyledi.
     Küçük kızın sol kolundaki cismi çıkardıklarını, sol kalça üzerinde karın bölgesindeki kronik yaranın tedavisine başlandığını belirten Dicle, Sol gözünde tama yakın görme kaybı mevcut. Protez konulacak. Gayet mazlum ve çaresiz bir durumda dedi.
     Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Halil İbrahim Gürel de, küçük İymenin, Suriyedeki çatışmalarda yaralanıp hastanelerine gelen 6. hasta olduğunu belirtti.
     Daha önce 5 hasta tedavi ettiklerini anımsatan Gürel, Hastamızın sağ dirseğinde ateşli silah yaralanmasına bağlı çok parçalı kırık var. Kilis Devlet Hastanesinde dirseğin bükülmesini önleyen metal aparat takıldı. Bize geldiğinde de sol kolunda ağrı ve iki ayrı noktada şişlik mevcuttu. Çekilen filmlerde metal parçasına benzeyen cisimler görüldü. Ameliyata aldık ve 2 taş parçası çıkarıldı. Genel durumu iyi. Sol gözünde de tedavi gerektiren bir problemi var diye konuştu.
    
     -Gözüne protez takılacak-
    
     İymen Dennun ise gözünün tedavi edildiğini, görmek istediğini belirterek, kendisine yardım eden herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.
     İymen Dennun şunları söyledi:
     Savaş uçakları geldi ve bombaladı. O ana dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Hastanede kendime geldim. Tükiyeye ilk geldiğimde Kilisteki hastanede tedavi gördüm. Kolumdan, karnımdan ve gözümden ameliyat edildim. Ameliyatların ardından Karkamış mülteci kampına gittim. Kamptan sonra gözümün tedavisi için Gaziantepe, oradan da Kayseriye geldim. Türkiyede benim tedavim olacak inşallah dedi.
     Mazlumder gönüllüsü emekli öğretmen Seyit Kocakaya ise İymen Dennunun tedavisinden ilgilendiklerini belirterek,Kızımızın gözü ameliyat edildi. Bir süre sonra protez takılacak. İnşallah tedavisi tamamlanır ve amcasıyla birlikte Kurban Bayramında ülkesine dönmüş olur. Allah böyle bir acıyı kimseye vermesin dedi.
    
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Suriyedeki olaylar dünyasını kararttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER