Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında asker ve asker ailelerinin de bulunduğu 3ü yaralı 135 Suriyeli Türkiyeye giriş yaptı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında asker ve asker ailelerinin de bulunduğu 3ü yaralı 135 Suriyeli Türkiyeye giriş yaptı.
     Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyü sınırına minibüs, otomobil ve kamyonetlerle getirilen, asker ve asker ailelerinden oluşan 2si subay 51 kişinin de yer aldığı 135 Suriyeli Türkiyeye geçti.
     Suriyeli subayların işlemlerin ardından Hataydaki Apaydın kampına yerleştirileceği, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan diğer Suriyelilerin ise Şanlıurfaya gönderileceği belirtildi.
     Yetkililer, Suriyelilerin diğer illerdeki kamplara gönderilmeden önce Reyhanlı ilçesindeki Hac Konaklama Tesislerinde bir süre bekletilerek, yemek ve diğer ihtiyaçlarının giderildiğini kaydetti.
     Dera ve İdlip kentlerinden gelen ve Hac Konaklama Tesislerinde gıda maddeleri dağıtılan Suriyeliler, Türkiyeye minnettar olduklarını ifade ettiler.
    
     Muhabir: Cem Genco-İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER