Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Rakka kentine bağlı Tel Abdad ilçesindeki çatışmalar nedeniyle Akçakalede bazı yerlere isabet eden mermiler ilçe halkını huzursuz ediyor


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abdad ilçesindeki çatışmalar nedeniyle Akçakalede bazı yerlere isabet eden mermiler ilçe halkını huzursuz ediyor.
     Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşu ülke Suriyedeki olayların ilçe sınırına kadar dayanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Çatışmaların Tel Abyad ilçesinde 3 günden bu yana devam ettiğini dün itibarıyla muhaliflerin sınır kapısını ele geçirdiğini hatırlatan Ayhan, şunları kaydetti:
     Yalnız şehir merkezinde bulunan emniyet müdürlüğü ve askeri bölgeyi henüz alamamışlar. Anlattıklarına göre orayı da kısa sürede ele geçirme planları varmış. Ama Beşşar Esed güçleri sürekli bu taraflara tank ve top atışları yapıyor. İlçemize isabet eden ve patlayan mühimmat var, o nedenle ilçe içinde bir huzursuzluk ve telaş var.
    
     -Okullar yarın da tatil
    
     Belediye Başkanı Ayhan, iki günden bu yana eğitime ara verilen ilçede, okulların yarın da kapalı olacağını söyledi.
     Suriyedeki huzursuzluğun bir an önce bitmesini ve ülkenin normale dönmesini temenni ettiklerini ifade eden Abdulhakim Ayhan, Olaylar her ne kadar Suriyede olsa da Türkiyeye de tesir ediyor. Çatışmada nedeniyle korku ve halk panik var. Burada her iki ülkenin vatandaşları da ortak yaşıyor, sınırlar belirlenirken ikiye bölünmüş. Benim akrabalarım da var, dün geçiş yaptılar biz barındırıyoruz onları. Herkesin akrabası var karşı tarafta. Bomba karşı tarafta düştüğü zaman sanki bizim ilçede düşmüş gibi hissediliyor diye konuştu.
     Belediye Başkanı Ayhan, Suriyeden atılan bazı mühimmatın kendi evinin de aralarında olduğu bazı binalara isabet ettiğini de kaydetti.
     İlçe sakinleri de son günlerde sınırda yaşanan çatışmalardan kaygı duyduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Osman Kurt

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER