Suriye sınırındaki mayınlı sahanın temizlenmesi çağrısı

Suriye sınırındaki mayınlı sahanın temizlenmesi çağrısı -Nusaybin Kültür Ve Çevre Platformu Türkiye-Suriye arasındaki mayınlı sahanın temizlenerek arkeolojik kazılara açılması için Cumhurbaşkanı Güle mektup gönderdi (Fotoğraf


MARDİN (A.A) - Nusaybin Kültür ve Çevre Platformu Türkiye-Suriye arasındaki mayınlı sahanın temizlenerek arkeolojik kazılara açılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Güle mektup gönderdi.
     PTT şubesi önünde bir araya gelen platform üyeleri hazırladıkları mektubu Cumhurbaşkanı Güle gönderdi.
     Platform Sözcüsü Şerefhan Ciziri, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gülün aynı zamanda ordunun başkomutanı olması nedeniyle Türkiye ve Suriyeyi ayıran mayınlı sahanın temizlenmesi taleplerini iletmek istediklerini söyledi.
     Bu alanın arkeolojik kazı ve tarihi araştırmalara hazır hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Ciziri, Mayınlı alanın Cenevre Antlaşmasına göre 2014 yılına kadar mayınlardan arındırılması gerek. Biz bu sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen eski Nisibis Akademisinin yeniden canlanması için Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Arkeoloji ve Prehistorya Fakültesinin Nusaybinde açılması için gereken işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz dedi.
     Ciziri, mektubu bilgi amaçlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesine de gönderdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Suriye sınırındaki mayınlı sahanın temizlenmesi çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER