Suriyeli minik Mahmud, Malatyada tedavi edildi

Suriyeli minik Mahmud, Malatyada tedavi edildi -Ülkesinde yaşanan çatışmalarda ateşli silahla yaralanan ve Kilisteki ilk tedavisinin ardından Malatyaya gönderilen 11 yaşındaki Mahmud Osman, sağlığına kavuştu (Fotoğraflı-Görü


MALATYA (A.A) - Suriyede yaşanan çatışmalarda ateşli silahla yaralanan ve Kilisteki ilk tedavisinin ardından Malatyaya gönderilen 11 yaşındaki Mahmud Abdo Osman, sağlığına kavuştu.
     Malatya Özel Universal Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki çatışmalar sırasında ateşli silahla göğsünden ve karnından yaralanan Osmanın, Kilisteki ameliyatının ardından bir süre sonra ateşlendiğini anlattı.
     Ateşli silah yaralanması sonucu akciğeriyle karaciğeri hasar gören Osmanın yaklaşık 10 gün önce Kilis Devlet Hastanesinden 112 Acil Servis aracıyla hastanelerine sevk edildiğini belirten Gülcan, Osmanın Kilisteki ameliyatın ardından bir süre sonra başlayan yüksek ateş nedeniyle yoğun bakım şartlarında takibi gerektiğini, bu nedenle Malatyaya gönderildiğini kaydetti.
     Suriyeli çocuğu bir hafta yoğun bakımda takip ettiklerini ifade eden Gülcan, Osmanın karaciğer ve akciğer yaralanması mevcuttu. Karaciğerle ilgili sıkıntılarını hallettik. Akciğerinde yaralanmaya ve ameliyata bağlı sönmeler gelişmişti. Onlar da kontrol altına alındı. Şu an genel durumu iyi. Yoğun bakımdan servise alındı. Büyük ihtimalle 1-2 gün içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suriyeli minik Mahmud, Malatyada tedavi edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER