Suşehrinde altın çilek hasadı

Suşehrinde altın çilek hasadı


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde bir çiftçi bahçesinde altın çilek yetiştirdi.
     Çakırlı köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Akpınar (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki tek altın çilek üreticisi olduğunu belirtti.
     Akpınar, altın çilek üretimine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yoğun temposuna rağmen formunu altın çileğe borçlu olduğu yönünde basında yer alan haberlerden esinlenerek Çorumdan 1 liraya aldığı altın çilek fidanlarını bahçesine dikerek yetiştirmeye başladığını söyledi.
     Akpınar, halk arasında yer kirazı olarak da bilinen altın çileğin özellikle şeker hastalığına iyi geldiğini belirterek, çok kıymetli bir ürün olduğunu kaydetti.
     Köydeki bir dönüm bahçesine bu yıl deneme amaçlı 150 kök altın çilek fidanı diktiğini dile getiren Akpınar, hasadın verimli geçtiğini belirterek, Kapasiteyi bu yıl artırmayı hedefliyorum. Altın çileğin 150 gramını 2 liradan satıyorum. Şu anda ilçede bulunan marketlere veriyorum. Ama üretim arttığında pazar payını oluşturacağız diye konuştu.
     Altın çilekleri yetiştirirken gübre ve ilaç kullanmadığını anlatan Akpınar, Şu ana kadar fidelerde herhangi bir hastalığa da rastlamadım. Zaten bu ürünün gübre ve ilaç sevmediğini öğrendik. İklim bakımından bölgemizin altın çilek yetiştiriciliğine uygun olduğunu bu üretimle gördüm. Üstelik diğer sebze yetiştiriciliği gibi fazla masraflı değil ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinde altın çilek hasadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER