Taraklıdaki türbelere ziyaretçi akını

Taraklıdaki türbelere ziyaretçi akını


SAKARYA (A.A) - Taraklıda en çok ziyaret edilen yerler arasında ilçeye bağlı İçdedeler Köyündeki metfun zatların türbeleri yer alıyor.
     Taraklıya bağlı İçdedeler Köyünde caminin hemen yanında metfun olarak bulunan Bayram-Davut ve Kavak Dede türbeleri en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.
     İçdedeler Köyü Muhtarı Bayram Korkmaz, AA muhabirine köylerinde bulunan türbelerin, 1071-1200lü yıllarda Orta Asyada faaliyet gösteren o dönemin en büyük ilim adamlarını yetiştiren Horasan şehrinden gelip Anadoluda ilimlerini yaymaya çalışmış kişilere ait olduğunu söyledi.
     Bu değerli zatlar çevre köylerimiz tarafından misafir kabul edilmemiş bu şeref adlarıyla özdeşleşmiş olan Ebediyete intikali köyümüzde olmuştur diyen Korkmaz, Olağanüstü kerametlere sahip olduklarına inanılmaktadır. İsimleri Bayram, Davut, Kavak Dededir. Üç tane evladı da yanlarında yatmaktadır. Onların yanında taşıdığı sancak kalmıştır. Türbenin içerisinde muhafaza edilmektedir. Türbeyi ziyaret eden çoktur. Buraya gelip dua edenlerin dertlerine de çare aradığı bilinir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İzzettin Kömürcü / Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Taraklıdaki türbelere ziyaretçi akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER