Tarihçi ve yazar Arslanın yeni kitabı

Tarihçi ve yazar Arslanın yeni kitabı çıktı -Tarihçi ve yazar Erdal Arslanın, Kastamonu Çocuk hikayeleri dizisi başlığı altındaki Yunus ile Pınarın Maceraları serisinin ilk kitabı olan Kerpiçten Cami Yakışmaz kitabı piyasaya çı


KASTAMONU (A.A) - Tarihçi ve yazar Erdal Arslanın, Kastamonu Çocuk hikayeleri dizisi başlığı altındaki Yunus ile Pınarın Maceraları serisinin ilk kitabı olan Kerpiçten Cami Yakışmaz kitabı piyasaya çıktı.
     Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonuda 14 yıldır yaşadığını belirterek, bunun ilk iki yılında Kastamonuyu tanıma, adapte olma ve Kastamonu ile özdeşleşme süreci yaşadığını söyledi.
     Kastamonunun tanıtımına yönelik faaliyetler için gayret ettiğini dile getiren Arslan, ilk eserinin 8 yıl önce Aşıklı Sultan Türbe Türbesi, Çürümeyen Bedenisimli eser olduğunu belirtti.
     Arslan, Kastamonuda bir çok farklı çalışmada bulunduğunun altını çizen Arslan, şöyle konuştu:
     Sadece Kastamonuda değil, Türkiyede bir ilke imza attım. Kastamonunun şanlı tarihini, köklü kültürünü, mümtaz şahsiyetlerini ve en önemlisi bizi biz yapan, gurur duyduğumuz bir tarihi miras bırakan ecdadın değerlerini çocuk hikayeleri olarak kaleme almaya başladım. İlkokul seviyesindeki çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı pırıl pırıl yüreklerin, bilgiye aç zihinlerin kendi memleketinin değerlerini daha iyi anlayabilmesi, ecdadını ve tarihini severek öğrenebilmesi için Yunus İle Pınarın hikaye dizisini kaleme alıyorum. Kastamonu Çocuk Hikayeleri dizisi başlığı altındaki Yunus ile Pınarın Maceraları serisinin ilk kitabı olan Kerpiçten Cami Yakışmaz kitabı Cide Başak Ajans tarafından basılarak piyasaya çıkmıştır.
     Arslan, kitapta Kastamonunun değerlerini ön plana çıkaran hikayeler olduğunu vurgulayarak, hedefinin 100 kitaba ulaşarak, Kastamonu tarihinde ilk kez 100 çocuk hikaye kitabı dizisi ortaya çıkartmak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Tarihçi ve yazar Arslanın yeni kitabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER