Tarihi evler, turizme kazandırılıyor

Tarihi evler, turizme kazandırılıyor -Tarsus ilçesinde 236sı tescillenen eski Tarsus evlerinin butik otel olarak hizmet vermesi için çalışmalar sürüyor


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, restorasyonu tamamlanan ve restorasyon yapılması beklenen eski Tarsus evlerinin bir an önce Butik otel olarak turizme kazandırılmasını beklediklerini söyledi.
     Güldibi, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ilçede 236 adet tescilli eski Tarsus evi olduğunu, bunun yanında tescil edilmemiş konumda da çok sayıda kendine özgü mimarisiyle eski yapı bulunduğunu söyledi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının şu ana kadar 16 eski Tarsus evinin kamulaştırmasını yaptığını, bunların arasında bir adet sinemanın da bulunduğunu ifade eden Güldibi, Saint Paul Kuyusunun bulunduğu çevrede yer alan eski Tarsus evlerinden birçoğunun da özel şahıslara ait olmasına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sokak Sağlıklaştırılması kapsamında dış cephelerinin restore edildiğini kaydetti.
     Güldibi, restorasyonu tamamlanan eski Tarsus evlerinin evin bir an önce turizme kazandırılmasını beklediklerini dile getirerek, Kültür ve Turizm Bakanlığımız restoresi tamamlanmış olan evleri birkaç yıl önce işletilmesi konusunda ihaleye çıkarmış ancak talipli çıkmamıştı. Oysa bu evler, Tarsus gibi dinlerin kesiştiği, buram buram tarih kokan, turizm çeşitliliğinin hemen hepsinin yer aldığı Tarsusta dikkat çekici bir konumdadır. Turizm firmalarının eski Tarsus Evlerini biran önce gelip, görmeli ve bu evlerin işletilmesine talip olmalıdırlar dedi.
     Tarsusun turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesini istediklerini, bu noktada yapıların kiraya verilmesi konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını anlatan Güldibi, bölgenin turizmdeki cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.
     Güldibi, butik otellerin yerli ve yabancı turistler için gözde bir konaklama mekanları olacağına değinerek, Tarsusun mevcut turizm potansiyelinin yanı sıra butik otellerle çok daha iyi değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarihi evler, turizme kazandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER