Tarsusta belediye personeline obetize

Tarsusta belediye personeline obetize ve tuz tüketimi eğitimi


MERSİN (A.A) - Tarsusta belediye personeline yönelik Obetize ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması konulu seminer düzenlendi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Obezite Bölümü Beslenme ve Diyet Uzmanı Züleyha Kaplan, meclis salonunda düzenlenen seminerde, Türkiyede de hızla yayılan obezitenin sadece bir sağlık sorunu olmadığını, epidemik bir hastalık olduğunu, bu yüzden dengeli, düzenli ve yeterli beslenmenin anne karnında başladığını belirtti.
     İlerleyen yaşlarda beslenme alışkanlıklarını değiştirmenin zorlaştığını ifade eden Kaplan, Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için insanın aldığı enerjisi ile harcadığı enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanır ve bu da obezite oluşumuna neden olur. Ayrıca günümüz teknolojisindeki gelişmeler de yaşamı kolaylaştırmakla birlikte insanın günlük hareketlerini önemli ölçüde sınırlamaktadır dedi.
     Kaplan, kalp ve damar hastalıklarının önemli nedeni olan şişmanlığın, günümüzün önemli hastalıklarından olduğu, tedavi edilmediği takdirde öteki bazı tehlikeli ve ölümcül hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.
     Eğitim hemşiresi Yeşim Tamay, obezite ile mücadele etmenin programını anlattı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta belediye personeline obetize Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER