Tarsusta tarihi konak, butik otel olacak

Tarsusta tarihi konak, butik otel olacak


MERSİN (A.A) - Tarsusta konaklama sıkıntısının gidnerilmesi amacıyla tarihi bir konak restore ediliyor.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yazılı açıklamasında, kentteki konaklama sıkıntısını bir nebzede olsa çözmek istediklerini, bu kapsamda Kızılmurat Mahallesinde daha önce bir bina alıp restorasyonu tamamlandıktan sonra butik otele haline dönüştürdüklerini bildirdi.
     Benzer bir çalışmayı da Sungurlar Konağı için uygulayacakları, çalışmaların bitmesiyle burayı 25 kişilik güzel bir butik otel haline getireceklerini anlatan Kocamaz, tarihi binanın yok olmasına gönüllerinin razı olmadığını ifade ederek, kentin tarihine sahip çıkmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.
     Tarsus Evlerinin bir an önce kurtarılarak halkın hizmetine verilmesi gerektiğini anlatan Kocamaz, şunları kaydetti:
     Herkes bu kapsamda elini taşın altına koyarsa yılların kangreni gönül birliğiyle ortadan kalkacaktır. Zaman kaybına hiç tahammülümüz yok. Kentimiz cazibe merkezi konumundadır. İnsanlarımız Tarsusta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu bilmelidirler. Yeniyi herkes yapar önemli olan eskiyi koruyabilmek ve yeni nesillere aktarabilmektir. Biz yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tarihimize sahip çıktıkça eleştirildik. Bize geçmişle çok uğraşıyorsunuz dediler. Biz geçmişimiz ile uğraşmaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta tarihi konak, butik otel olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER