Tarsus Doğa koruma ve Milli Parklar

Tarsus Doğa koruma ve Milli Parklar Mühendisliği 2012 faaliyetlerini açıkladı


MERSİN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mersin Şube Müdürlüğüne bağlı birim olarak Tarsusta hizmet veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği 2012 yılı faaliyetlerini açıkladı.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğinden yapılan açıklamada, 2012 yılında, sorumluluk alanlarında bulunan Cehennemdere, Hopur Topaşır ve Kadıncık Vadisi yaban hayatı geliştirme sahalarının ihalelerinin yapıldığı, toplam 80 bin lira gelir elde edildiği bildirildi.
     Av turizmi kapsamında ise 13 yaban keçisi ve 6 yaban domuzu avı yapılacağı, sezonun Mart ayına kadar devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, av turizminden elde edilen gelirin yaklaşık yüzde 40nın korumada yardımcı olmaları durumunda bu sahalarda mülki alanı bulunan köylere ödeneceği kaydedildi.
     Açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün orman içi suların balıklandırılması projesi kapsamında Bahçe Doğal Alabalık Üretim İstasyonunda geçen yıl 97 bin 400 adet kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu (salmo trutta macrostigma) üretildiği ve 90 bininin doğaya salındığı belirtildi.
     Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile işbirliği kapsamında çalıştırılan istasyonun kapasitesinin 1 milyona çıkarılmasının planladığının ifade edildiği açıklamada, planının mimari projelerinin hazırlandığı ve onaylanmak üzere bakanlığa sunulduğu vurgulandı.
     Kara avcılığında ise 384 avcının kontrol edildiği, 7si yabancı uyruklu 31 avcı hakkında kanuni işlem yapılarak toplam 31 bin 966 lira idari para cezası verildiğine dikkat çekilen açıklamada, usulsüz avlanmada kullanılan 1 tek kırma, 2 süperpoze, 1 çifte ve 5 yarı otomatik tüfeğin mülkiyetinin de kamuya geçirildiği belirtildi.
     Açıklamada, ayrıca doğada yaralı halde bulunan ve sahiplendirilmesi yasak türlerden 9 hayvanın, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvanat bahçesine yerleştirildiği, bakıma muhtaç halde bulunan 15 günlük dört yavru yaban domuzununsa hayvanat bahçesinde bakımı yapıldıktan sonra doğaya salındığı, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre doğadan yaban hayvanı toplanması yasak olmasına rağmen keklik toplayan 2 kişi hakkında kanuni işlem yapıldığı ve kekliklerin doğaya salındığı bildirildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Doğa koruma ve Milli Parklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER