Tatbikatta sıkılan köpükler dereye ulaşınca...

Tatbikatta sıkılan köpükler dereye ulaşınca... -Balıkesirde, Saz Deresinde akıntının etkisiyle büyüyen köpüklerden tedirgin olan vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirdi -Yapılan incelemede, köpürmenin tatbikatta orman yang


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Dursunbey ilçesinde, Saz Deresinde akıntının etkisiyle büyüyen köpüklerden tedirgin olan vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirdi. Yapılan incelemede, köpürmenin tatbikat kapsamında orman yangın söndürme işçilerinin sıktığı köpükten kaynaklandığı anlaşıldı.
     Dursunbeyde Suçıktı kaynağından çıkan ve mesire yerinden geçerek, Çiftçi Mahallesi ve Sanayi Sitesini takiben ilerleyen Saz Deresinde dikkatleri çekici oranda beyaz köpükleri gören vatandaşlar, durumu belediyeye bildirdi.
     Yol ve ara sokaklara kadar taşan ve halkı endişelendiren beyaz köpükleri incelemeye gelen belediye ekipleri, yapılan araştırmaların sonucunda köpüğün, tatbikat kapsamında orman yangın söndürme işçilerinin sıktığı köpükten kaynaklandığını belirledi.
     Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Nezi Şahbazoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman teşkilatına yakın zamanda yeni işçi ve arazöz şoförleri alındığını söyledi.
     Bu işçilerin, yangınla mücadele konusunda eğitimden geçirildiğini dile getiren Şahbazoğulları, bu eğitimin Saz Mesire Alanında tatbikatla verildiğini anlattı.
     Eğitimde sıkılan köpüğün tatbikat bölgesinde bulunan Saz Deresine ulaştığını vurgulayan Şahbazoğulları, endişelenecek bir durum olmadığını, herhangi bir yan etkisi bulunmayan köpüğün, bir süre sonra kendiliğinden kaybolacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ramazan Atam / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Tatbikatta sıkılan köpükler dereye ulaşınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER