Tatile çıkacaklara yangın ve su taşkını

Tatile çıkacaklara yangın ve su taşkını uyarısı -Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Karakuş, tatile çıkacak vatandaşlara, su vanalarını kapatması ve elektrik şartelini indirme uyarısında bulundu


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, tatile çıkma hazırlığı yapan Başkentlileri yangın ve su taşkınları tehlikesine karşı uyardı.
     İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Karakuş, evden ayrılan vatandaşlara su vanalarını kapatması ve elektrik şartelini indirmesi tavsiyesinde bulundu.
     Karakuş, yaz aylarında havaların sıcak olması nedeniyle yangın sayısında artış görüldüğünü kaydetti.
     Yangınlarda en önemli etkenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkati çeken Karakuş, tatile çıkacaklara şu uyarılarda bulundu:
     Elektrikli aletleri prizden çıkartarak elektrik akımını ana şalterden kesiniz. Doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını ana vanalarından kapatınız. Su musluklarını mutlaka kontrol edip, arızalı olanları değiştirin. Mümkünse su vanalarını kapatın.
     Karakuş, konut, işyeri ve motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini hatırlattı.
    
     Muhabir: İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tatile çıkacaklara yangın ve su taşkını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER