Tatvanda Aile Destek Merkezi kurma çalışmaları

Tatvanda Aile Destek Merkezi kurma çalışmaları


BİTLİS (A.A) - Tatvanda, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca yaptırılacak Aile Destek Merkezi inşaatının çalışmaları devam ediyor.
     Tatvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) kurulmasına karar verilen merkezin inşaatını inceleyen Kaymakam Murat Erkan, çalışmalar hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avisten bilgi aldı.
     Çalışmaların kısa sürede tamamlanarak merkezin hizmete gireceğini ifade eden Avis, merkezde öncelikle fakir ve yoksul bireylere hizmet verileceğini söyledi.
     Belirli bir yaş kategorisine göre, kadınlara ve genç kızlara meslek edindirmek için çaba göstereceklerini belirten Avis, şöyle konuştu:
     Merkezden istifade edecek olan kadınlar, ilk 3 aydan sonra aile bütçelerine katkıda bulunabilecekleri teknik meslekleri edinmiş olacak. Halk eğitim merkezlerinde mali külfet ve diğer olanaksızlıklardan dolayı verilemeyen mesleki eğitimler konusunda, bölge geneline örnek teşkil edebilecek bir uygulamaya geçeceğiz. Mesleki eğitimlere paralel olarak kadınlara, sosyal ve kültürel alanda uzman kadroyla sürekli eğitim ve seminer vereceğiz. Eğitimlerimizde aile planlaması, çocuk yetiştirme, çocuk psikolojisi, kadın hakları ve beslenme alışkanlıkları gibi konular yer alacak. Çocuk sahibi ailelerimiz için merkezde kreş hizmeti sunacağız. Ayrıca merkezin bahçesinde çocuk oyun alanları oluşturacağız. Burada hedef kitlemiz kadınlar ve ev kızlarıdır.
     Kadınların ve genç kızların merkezden en iyi şekilde yararlanmaları için ikinci bir merkezin kurulmasına karar verildiğini kaydeden Avis, bu merkezinde eş zamanlı olarak hizmete gireceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Tatvanda Aile Destek Merkezi kurma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER