Tatvanda kot dikim atölyesi açıldı

Tatvanda kot dikim atölyesi açıldı -Yeni Teşvik Yasasından faydalanan girişimci, 170 gencin istihdam edildiği kot dikim atölyesini açtı -Girişimci Başar: Teşvik paketinden de yararlanarak, daha büyük tesisler kurmayı ve daha


BİTLİS (A.A) - Tatvan ilçesinde yeni teşvik yasasından yararlanan girişimci, 170 gencin istihdam edildiği kot dikim atölyesini açtı.
     Tatvan Sanayi mevkisinde girişimci Kamuran Başarın açtığı AYDAR-BAŞAR Tekstil Atölyesinin açılış kurdelesini AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Bitlis Valisi Veysel Yurdakul kesti.
     Açılışta konuşan Demiröz, kente yatırım yapmak isteyen herkese, ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyledi.
     Böyle bir tesisin kentte açılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Demiröz, şöyle konuştu:
     Gönül ister ki ilimizde böyle tesislerin sayısı artsın. Açıklanan teşvik paketiyle Bitliste bu tesislerin artmasını bekliyoruz. Burada 170 çalışan olduğunu öğrendik. Bu, ilde istihdam ve işsizliğin azaltılması açısından çok önemli. İlde bu tesislerin sayısının artmasını istiyoruz. Daha çok kişi istihdama kazandırılsın. Her girişimcimiz teşvik paketinden yararlansın. Çok daha büyük projeler hayata geçsin. Bu konuda elimizden geleni her zaman yapmaya hazırız.
     Vali Veysel Yurdakul ise, Bitlisin her alanda hızla büyüdüğünü ve buna katkı sağladıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Kentte son zamanlarda iş adamlarının hızla yatırım yaptığını ve Bitlisin istihdam açısından hızla ilerlediğini belirten Yurdakul, İlimiz her alanda yatırıma elverişli. Büyük küçük yatırım farkı gözetmeksizin, bütün işadamlarımızı kente davet ediyoruz. İstihdamın artması için her alanda yatırım yapmak isteyen projeleri destekliyoruz dedi.
    
     Hedefimiz daha büyük tesisler kurmak
    
     Atölye sahibi girişimci Kamuran Başar da, Bitlise yatırım yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.
     İstanbulda da fabrikaları olduğunu ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yaptıklarını ifade eden Başar, şunları kaydetti:
     Dünyaca ünlü büyük markaların işini yapıyoruz. Bitlis gibi bir şehirde şu anda 170 çalışanımız var. Önümüzdeki birkaç ayda bu sayıyı 300e çıkaracağız. Büyük bir istihdam kapısı açtık. Sadece bununla sınırlı kalmayacağız. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük bir yatırım yapacağız. Hedefleri olan bir şirketiz. Sayın Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketinden de yararlanarak, daha büyük tesisler kurmayı ve daha çok kişiye iş vermeyi hedefliyoruz.
     Açılışa Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Tatvanda kot dikim atölyesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER