Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma

Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma tesisi -Tavşanlı Belediye Başkanı Güler: Tavşanlı Belediyesi, bu rapora itirazda bulundu


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, belediye olarak ilçede kurulması planlanan katı atık yakma tesisine ilişkin ön hazırlık raporuna itirazda bulunduklarını bildirdi.
     Güler, makamında düzenlediği basın toplantısında, ön hazırlık raporuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Etki Değerlendirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldığını söyledi.
     Toplantıda, tesisin kurulmasının planlandığı alan yakınındaki Çobanköy ve Devekayası köyü muhtarları ile onların sözcüleri Mehmet Onukun da hazır bulunduğunu belirten Güler, şöyle konuştu:
     Tesisle ilgili ön rapor çıktı. Bütün toplantıların neticelerinin ardından son olarak Tavşanlı Belediyesine geldi. Biz de yaklaşık 280 sayfalık raporun içinde tüm bilgi ve belgeleri, kendi bildiklerimizi, bu konuda uzman olan daha önce Tavşanlıya getirdiğimiz bilim adamları ve Türkiyedeki farklı bilim adamlarıyla tartışarak hangi konularda itirazcı olabileceğimizi derleyip topladık. Sonuçta Tavşanlı Belediyesi, bu rapora itirazda bulundu. Tesisi kurmayı planlayan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) güçlü bir kuruluş olduğu ileri sürülerek, raporu kolay alacakları iddialarının aksine konunun bütün yönleriyle değerlendirildiğini gördük. Olayla ilgili başından beri Devletimize güveniyoruz dedik. Toplantıda, 12 bakanlık temsilcisi, raporla ilgili tek tek isteklerini iletti.
     Güler, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiğini bildirerek, toplantıda kendileri ve bakanlık temsilcilerinin belirttiği konularda gerekli çalışmaların yapılacağını, raporun, eksikliklerle ilgili çekincelerin tamamlanmasıyla yeniden değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda kurulması planlanan katı atık yakma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER