Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Merzifon Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Merzifon Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, Kütahya ve ilçelerinde Osmanlı döneminden günümüze taşınan el sanatlarını yerinde görmek amacıyla Tavşanlıya geldi.
     Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Gözütok ve beraberindekiler, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlunu makamında ziyarete etti.
     Daha sonra, Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen defileyi izleyen Gözütok ve beraberindekiler, Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklarda bulunmaktan çok memnun olduklarını dile getirdi.
     Tavşanlıda Osmanlıya ait el sanatlarını yerinde inceleme fırsatı bulduklarını anlatan Gözütok, "Tavşanlılı dostlarımız bizleri çok iyi karşıladı. Kendi ilçemize gittiğimizde buranın gönüllü elçisi olup, tanıtımını yapacağız" dedi.
     Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Çelebi de geleneksel el sanatlarını açtıkları kurslarla günümüze taşıdıklarını kaydetti.
    
     -"Kalp rahatsızlıklarına yakın takip hayat kurtarır" söyleşisi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı Belediyesi ile Acıbadem Eskişehir Hastanesinin ortaklaşa düzenlediği "Kalp rahatsızlıklarına yakın takip hayat kurtarır" konulu sağlık söyleşisi gerçekleştirildi.
     Belediye Kültür Sarayında düzenlenen programda, Eskişehir Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, kalp konusunda en ufak ayrıntının bile hayat kurtardığını söyledi.
     İnsan ölümlerinin nedenleri arasında üst sıralarda kalp hastalıklarının yer aldığını belirten Özatik, "Erken tanı ve düzenli takip ile hayati risk minimum düzeye indirilebilir. Ortaya çıkacak en ufak göğüs ağrısını bile çok önemseyin" dedi.
     Özatik, konuşmanına ardından kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER