TEGV Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi

TEGV Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi -TEGVli öğrenciler proje sonunda Avanosa iş gezisi düzenledi


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi kapsamında projenin son aktivitesi olarak Avanosa Sentez Halıcık ve Çehz Galip Çömlek Atölyesine iş gezisi düzenledi.
     Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi Sorumlusu Serdar Kuzugüden, 40 çocuk ve 8 gönüllünün katıldığı gezide, öğrenciler Avanosta faaliyet gösteren Çehz Galip Çömlek Atölyesi ve Sentez Halıcığı ziyaret ederek mesleki bilgi aldılar.
     İlk ziyaretin yapıldığı Çehz Galip Çömlek Atölyesinde işletme sahibi Galip Körükçü, çocuklara mesleğe nasıl başladığını ve nasıl bu kadar ünlü olduğunu anlattı.
     Her şeyin başının çalışmak olduğunu, işini çok sevdiğini, erkeklerin yapmış olduğu bir meslek olmasına rağmen kendisinin bu kuralı değiştirerek eşine ve kızlarına bu mesleği öğrettiğini ifade eden Körükçü, ziyaret sonunda 3 çocuğa da çömlekler yaptırdı.
     Daha sonra çocuklara sorular soran Körükçü, soruları bilen öğrencilere ödüller verdi.
     Gezinin ikinci bölümünde Sentez Halıcılığı ziyaret eden TEGV heyeti, burada da yapılan faaliyetler ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber TEGV Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER