Tekerlekli sandalye basketbolu

Tekerlekli sandalye basketbolu -Galatasarayın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri yarın İstanbulda başlayacak -Sarı-kırmızılı takım, organizasyondaki ilk maçında yarın İngilterenin Capital Aces WBC e


İSTANBUL (A.A) - Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından Galatasaray Kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri (IWBF Champions Cup) yarın İstanbulda başlayacak.
     Sinan Erdem ve Ahmet Cömert Spor Salonlarında 3 gün sürecek organizasyona, ev sahipliği yapan sarı-kırmızılı takım son şampiyon olarak doğrudan katılacak.
     Engelsiz Aslanlar, finallerde A Grubunda Almanyanın RSC Rollis Zwickau, İtalyanın Lottomatica Elecom Sport Roma ve İngilterenin Capital Aces WBC takımlarıyla mücadele edecek.
     B Grubunda ise Almanyanın RSV Lahn Dill, İspanyanın CD Fundosa Grupo, Fransanın Toulouse IC ve İtalyanın SSD Santa Lucia ekipleri yer alacak.
     Organizasyon, yarın saat 13.30da Sinan Erdem Spor Salonunda Galatasaray ile Capital Aces WBC ile oynanacağı açılış maçıyla başlayacak ve 6 Mayıs Pazar günü saat 12.15te yine aynı salonda gerçekleşecek final maçıyla sona erecek.
     Galatasaray, Avrupada tekerlekli sandalye basketbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonu olan Şampiyon Kulüpler Kupasını 2007-2008, 2008-2009 ve geçen sezon kazanmıştı.
    
     -Program-
    
     Organizasyonun ilk iki gününde gruplarda yapılacak karşılaşmaların programı şöyle:
     Yarın
     -----
     Sinan Erdem Spor Salonu:
     13.30 Galatasaray-Capital Aces WBC
     15.45 RSV Lahn Dill-SSD Santa Lucia
     18.00 Galatasaray-RSC Rollis Zwickau
     20.15 RSV Lahn Dill-CD Fundosa Grupo
     Ahmet Cömert Spor Salonu:
     13.30 RSC Rollis Zwickau-Elecom Sport Roma
     15.45 CD Fundosa Grupo-Toulouse IC
     18.00 Capital Aces WBC-Elecom Sport Roma
     20.15 SSD Santa Lucia-Toulouse IC
    
     5 Mayıs Cumartesi
     -----------------
     Sinan Erdem Spor Salonu:
     09.30 Elecom Sport Roma-Galatasaray
     11.45 Toulouse IC-RSV Lahn Dill
     Ahmet Cömert Spor Salonu:
     09.30 RSC Rollis Zwickau-Capital Aces WBC
     11.45 CD Fundosa Grupo-SSD Santa Lucia
     Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finallerinde gruplarda oluşacak sıralamaya göre, takımlar çapraz eşleşecek. Daha sonra ikinci gün yapılacak eleme maçlarıyla final ve klasman karşılaşmaları oynayacak takımlar belirlenecek. Final ve klasman maçları 6 Mayıs Pazar günü oynayacak.
     (ERC-ÇET-KAF)
<< Önceki Haber Tekerlekli sandalye basketbolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER